Vi satsar på en mycket kraftigare webbserver för Örebro Tribune


#1

Inom kort kommer vi att påbörja ompekning av domänadresserna, orebrotribune.se .com, utryckning.se som ett av dom sista stegen i uppgraderingen av vår befintlig webbserver för hela organisationen och nätverket på Örebro Tribune.

Befintlig server till tidningen Örebro Tribune fungerar i dagsläget utmärkt, samtidigt så är det bra att kunna sätta upp en ny framtidssäkrad maskin. Skillnaden i specifikationer mellan dom båda servrarna är markant och är väl knappast jämförbar som vi ser det. Vi tredubblar befintliga ramminnen, vi dubblar kärnor i processorn och satsar på nästan en Terabyte SSD (hårddisk).

Vi kommer med nya servern kunna spegla vår installation/konfiguration, detta ifall att något går helt fel. Samtidigt med bytet av server så har vi satsat på en kvalitativ administrationspanel.

Flytten kommer att ske i omgångar från slutet av januari, tidningens nya serverinstallation kommer till en början att förinstalleras och massor med filer kopieras. Vi räknar inte med några längre driftstopp, förutom domänens ompekning.

Varje moment i detta installationsled kommer vi tydligt informera via driftinformation och våra sociala kanaler.


#2

Vi tar nu en sista färsk backup på alla filer, detta innefattar även dom 70000 stycken bilder vi har ligger på webbservern.


#3

Dirigeringen av trafiken till webbsidan Örebro Tribune tar nu alla möjliga krokiga vägar. Beroende på internetleverantör du har så kommer du antingen till gamla server och sidan, eller så kommer du till vår nya server och möts av meddelandet att vi utför service.

Detta är helt rätt och riktigt, det ska bete sig på detta sättet. Nu väntar vi bara på att timmarna flyter på, för allt det stora jobbet är klart nu!

Återstående jobb är backup och mindre inställningar.


#4

Sidan Örebro Tribune är återigen i drift och nu återstår lite mindre installationer, backup av servern. Vi kommer under kvällen hänga lite extra i vår kontrollpanel för att övervaka och se över att allt fungerar.

/ Håkan @erikxxon